The Sparrow Bistro

En fransk bistro. På riktigt.

The Sparrow Bistro ligger på Birger Jarlsgatan 26 och har sedan 2019 varit en av Mathias Dahlgrens restauranger. I bistron vill vi ge våra gäster en genuin fransk matupplevelse och utgår alltid ifrån säsongens bästa råvaror. Kom och njut av klassiker som Steak au Poivre, Tartare de Veau eller Moules Frites. Vår bistro är så nära Paris du kan komma utan att åka dit. En fransk bistro på riktigt. Bienvenue! 

Se vår meny här. Bon appétit!

Öppettider
Tisdag - torsdag: 18.00 - 23.00
Fredag & lördag: 18:00 - 00.30

Kontakta oss via mail: bistro@thesparrow.se.

Köksmästare Agnes Fällman: agnes.fallman@thesparrow.se

Är du intresserad av att arbeta hos oss? Kolla vilka tjänster vi söker här.   

BOKA - BOOK

Champagnemånad

I mars har vi Champagnefokus månaden ut! Välkomna för att njuta av Sparrows egna champagne Pierre Gerbais och andra spännande champagner som är redo på kylning.

Ostronkväll med Lotta Klemming 30 mars

Lotta Klemming är ostrondykare på familjeföretaget Klemmings ostron i Grebbestad, som levererar vildplockade ostron till några av Sveriges mest kvalitetsmedvetna restauranger. Torsdagen den 30 mars kommer Lotta vara på plats och vi kommer ha svenska och franska ostron på menyn både i bistron och vinbaren.

Gästspel i vinbaren 23 och 29 mars

Jim Nyman grundade Winescout 2020 och har en stor kärlek till Champagne regionen, i synnerhet till de mindre odlarna. Det var under resorna till Champagne som en mängd upptäckter gjordes och bland de 4000 Champagner som testats föddes tanken på att importera till Sverige så att även andra Champagneälskare skulle kunna få ta del av där upphittade guldkorn. Winescout kan nu stolt erbjuda er flera av de absolut största talangerna i vinvärlden, men scoutandet står aldrig still utan fortsätter med fokus inställt på att ha det bästa utbudet av champagne i Sverige.

Den 23 och 29 mars gästar han Sparrow med sin expertis.